​​​​​​​Amor a primera vista:  El packaging com eina d’atracció de clients

20/02/2017
​​​​​​​Amor a primera vista:  El packaging com eina d’atracció de clients

L’estatística ens mostra que cada any, al voltant del 95% de productes llençats al mercat no tenen èxit. La raó és molt simple: quan es tracta de productes físics, la majoria dels consumidors decideixen quina marca triar d’acord amb el seu atractiu visual: això és, el seu packaging.  Si el packaging no està tan cuidat com producte que conté, els consumidors no el triaran d’entre la competència.

Què és el packaging?

El Packaging és el procés després del qual els productes estan llestos per ser distribuits, venuts i presentats als seus consumidors finals. Aquest procés inclou tant la consideració pràctica de com es protegirà el producte, aíxi com la consideració creativa sobre com es veurà el producte un cop dissenyat el seu packaging. En altres paraules, el packaging és allò que veiem primer quan consumim un producte. 

Per què es important?

El packaging és de vital importància perquè, com hem dit abans, presenta el teu producte visualment. Per tant, necessita no només representar quin tipus de producte conté, sinó també quina és la personalitat de la teva companyia o marca, i quins són els teus valors com empresa.

En altres paraules, el packaging és rellevant perquè reflexa visualment allò que tu vols communicar; és el desenvolupament tangible de la teva marca i pot ser un element clau en l’atracció de clients, sempre i quan es faci correctament.

El teu packaging ajuda a expresar que el teu producte és...

Atractiu

Si tenim en compte que l’atractiu d’un producte és majoritàriament visual, com el “vestim” determinarà en molts casos quina projecció mental fan els potencials consumidors sobre la qualitat i deseabilitat del producte en sí. Pensa que el teu producte competeix amb molts d’altres, i en alguns casos estarà competint físicament, al costat d’altres productes similars. Com fas que el teu client trii el teu producte, i no el del costat? La resposta es troba al packaging, és clar.

Diferent

La majoria de productes d’una mateixa categoria tenen packaging similar, i en alguns casos, el contingut és similar, el que fa encara més complicat el triar un o un altre. Si el teu producte és vi, per exemple, serà venut en ampolles de vi, i estarà fet de raïm. Com fer-lo diferent dels altres centenars de vins disponibles al mercat? Com representar què és únic a la seva manera? El packaging és útil un cop més, ja que no només pots afegir un disseny original a l’etiqueta que conforma el packaging de l’ampolla, sino que també pots afegir una explicació sobre per què el teu producte és la millor opció: Són els teus processos de producció diferent? És el teu vi orgànic? Sigui el que sigui que et fa diferent, la millor oportunitat per mostrar-ho és a través del packaging del teu producte. 

Al pròxim post sobre packaging aprofundirem en quins elements concrets s’han de tenir en compte a l’hora de dissenyar un packaging d’èxit. Mentrestant, pots visitar la pàgina web principal de Tu&Jo: www.tujodisseny.com per veure exemples de packaging únic, o consultar amb Georgina i Laia sobre com crear un «vestit» que s’adequïi a les característiques especials del teu producte.

També pots consultar el nostre post sobre branding, per a repassar alguns elements a tenir en compte abans de pensar en com serà el teu packaging. 

Feliç setmana!

Aneley Lampugnani

 

 


COMPARTEIX

  • SUBSCRIU-TE