Mostrant què et fa únic: Branding per empreses

30/01/2017
Mostrant què et fa únic: Branding per empreses

Vivim a una època on la varietat és la regla. Quan necessitem comprar un producte o contractar un servei, tenim al nostre abast un gran ventall d’opcions. Com tria el consumidor una marca o una empresa en lloc dels seus competidors? La resposta està al branding. Així que si estàs pensant en començar la teva pròpia empresa, o en tens una i vols crear una imatge que t’ajudi a destacar de la teva competència i fer-te memorable pels teus clients, aquest article és per tu.

Què és el branding corporatiu?

El Branding corporatiu és un terme relacionat amb Marketing, que es defineix com la elaboració i gestió dels actius d’una marca. En altres paraules, el branding corporatiu és un procés que dona com a resultat una marca que els consumidors poden reconèixer i recordar en relació als seus competidors.  

Com començar amb el branding corporatiu?

El primer pas és definir qui som, què oferim i quin és el nostre públic objectiu.

Un cop hem definit aquests aspectes, és més senzill traslladar la marca o empresa a un pla visual.

Quins elements són essencials al branding?

Naming: el nom que tries per la teva empresa determinarà en gran part què tan fàcilment és recordada i reconeguda la teva empresa.

Identitat visual: Es conforma del logotip i tot el que està relacionat amb la imatge gràfica amb què l’empresa es projecta visualment. En aquest apartat s’inclourien tot tipus d’elements gràfics, com targes, tríptics, cartells i pòsters, disseny web, fotografia i aparadors. És recomanable contractar una empresa de disseny que pugui proveir aquests serveis, ja que no només et poden assessorar per crear una imatge que s’adapti al que la teva empresa vol representar, si no que també poden oferir tots els serveis conjuntament. Això crearà una unió entre tots els elements que representen la teva empresa, de manera que els teus clients poden reconèixer la teva marca sigui on sigui.

Pots consultar l’empresa Tu&Jo, que et pot assesorar en aquest apartat i ajudar-te a fer el teu negoci visible, i visualment únic. 

... i després?

Un cop ja tens el nom i la representació visual de la teva empresa o marca, communica. Promociona la teva marca a través de xarxes socials i físicament. Fes un llançament intern, per tal que aquells que treballen amb tu coneguin i puguin ajudar a promocionar la teva empresa correctament, i després, fer un llançament extern: mostra qui ets i el que pots fer al món. Recorda que cada tant pots revisar la imatge de la teva empresa, i fer un rebranding per mantenir-te actualitzat o actualitzada. Bona sort!

Vols inspiració? Aquí tens algunes idees:

http://www.tujodisseny.com/projecte/entornalls

http://www.tujodisseny.com/projecte/toctoc

http://www.tujodisseny.com/projecte/pas-a-repas

http://www.tujodisseny.com/projecte/la-sifoneria

 

...

 


COMPARTEIX

  • SUBSCRIU-TE